Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Ta beseda je bila v slovenščino prevzeta pred kratkim. Če želite, lahko predlagate njen slovenski prevod oz. slovenščini bližji zapis ali pa glasujete za že oddane predloge.

Iztočnicageocaching Iztočnica
Izgovor[géokêšink], [džíokêšink] Izgovor
Besedna vrstasamostalnik moškega spolaBesedna vrsta
Tonemski naglasẹ̑-ȇ; ȋ-ȇ Tonemski naglas
 
Oblike Prikaži oblike Oblike
 
Pomeni1. igra, pri kateri se s pomočjo digitalne navigacijske naprave išče nagrada, skrita na mestu, ki ga prikazuje aplikacija 
geolov 

    Priložnost imaš spoznati geocaching, kjer ob dobri rekreaciji v naravi, skupaj s spretnimi rokami in seveda delovanju GPS naprave, doživiš nepozabno. 

    Če bi želeli več časa preživeti zunaj in se še zadnjič, preden zapade sneg, nadihati jesenskega gozdnega zraka, je geocaching gotovo prava igra za vašo družino. 
 
Pomeni
 
1.1
kot pridevnik
ki je v zvezi s to igro 
    Obisk je lahko še bolj vznemirljiv in poučen, če znamenitost obiščete z napravo GPS, saj se v hiši nahajata kar dva geocaching zaklada. 

Sprotni slovar slovenskega jezika
Predlog prevoda Uporabnik Datum
zakladkanje 0 1 Umetnik 8.12.2019 Prenesi v:
geolov 0 0 Sočin 11.4.2022 Prenesi v:
zemljelov 0 0 Lukec 26.9.2022 Prenesi v:
Predlagajte novo besedo!