Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Tiskanje
 Frazemi s sestavino prepír
prepír za ôslovo sénco ekspr.; pren.
 
Pomen
 
prepir zaradi nepomembne, nevažne stvariSkrij zgleda▾
 
Zgleda rabeDogodki, povezani z zbiranjem podpisov glede zakona o invalidskih organizacijah, bi bili smešni, če ne bi zadevali tako velikega števila ljudi, ki so tako ali drugače odvisni od pomoči drugih. Spominjali so na prepir za oslovo senco, saj bi se ob razpisu pred volivci v obeh primerih znašlo isto vprašanje: Ali podpirate invalidski zakon? (Delo, 13. jul. 2002, NB)
Na strani koalicijskih poslancev so opozicijske očitke bolj ali manj ostro zavračali. Za Franca Potočnika (SLS+SKD) zadržki glede prehajanj s političnih na strokovne položaje ne držijo; za Francija Rokavca (SLS+SKD) je razprava zgolj »prepir za oslovo senco« … (Delo, 23. jun. 2000, NB)
 
Izvor frazema
 
Gl. prepirati se za oslovo senco.

KEBER, Janez, Slovar slovenskih frazemov, www.fran.si, dostop 4. 12. 2022.