Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino vléčenje
vléčenje za nós ekspr.; pren.
 
Pomen
 
zavajanje, varanjeSkrij zglede▾
 
Zgledi rabeTorej poznate hokej od znotraj navzven in obratno. Poglejte, jaz kot povprečen Slovenec, ki spremlja hokej, dam hokejistom prav, da so se uprli vlečenju za nos. (Delo, 20. marca 1999, NB)
Prvi del naslova formalno aludira na verz znane ljudske pesmi, drugi pa morda namiguje, da gre v teh pesmih, ki so poglavitni del knjige, manj za pesniški ali umetniški zanos in bolj za vlečenje za nos. Kdo koga vleče, ali pesnik bralca ali družbena realnost pesnika, ki piše svoje, kot bomo videli pozneje, jezne pesmi, pa ostaja vprašanje, na katero naj si vsakdo odgovori sam. (Delo, 3. okt. 2001, NB)
Poleg tega bo kljub trem podpisom poslancev zbiral podporo volivcem na upravnih enotah. Ali bodo ti na to gledali kot na vlečenje za nos in igranje lažnega nadstrankarstva, bo pokazal Beblerjev izkupiček podpisov. (Delo, 16. sep. 2002, NB)
 
Izvor frazema
 
Gl. vleči koga za nos.
Slovar slovenskih frazemov