Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Nazaj k naravi.
VRSTA IZRAZAslogan
POMENizraža poziv k vrnitvi k naravnemu, prvobitnemu načinu delovanja, obnašanja, k naravni, prvobitni miselnosti
ZGLEDI
V industrijsko pridelana živila, da bi bila vsaj malo spodobna, dodajajo tudi sintetično pridelane substance, katerih učinek na zdravje sploh še ni dobro poznan niti strokovnjakom. Torej, brž nazaj k naravi!
Zakaj je potreben nekakšen novodobni rousseaujevski klic »Nazaj k naravi!« tudi v pridobivanju hrane, zakaj je treba ohraniti rastlinske vrste in sorte ter pasme domačih živali, smo v tem kotičku že pisali.
Govor in pogovarjanje sta zagotovo nekaj, kar nas označuje kot nekaj posebnega med živalskimi vrstami, kar nas celo izloča iz te družbe. To je nekaterim všeč, drugi pa bolj ali manj kultivirano prisegajo na klic: Nazaj k naravi!
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov