Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Pametnejši odneha.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da je vrednota, če je kdo pripravljen pri čem popustiti, da ne pride do skrajnosti; izraža, da je bolj cenjen kdo, ki ni pretirano vztrajen, ki je manj trmast kot njegov nasprotnik
VARIANTNOST
Pametnejši
odneha.
  • Pametnejši odnehajo.
  • Pametni odneha.
  • Pametnejši odnehajo.
  • Pametnejši odnehajo.
  • Pametni odneha.
ZGLEDI
Za vsako ceno se izognite prepirom in ostrim nasprotovanjem. Stara modrost pametnejši odneha je v napornih prazničnih trenutkih več kot dobrodošla.
Gre le še za to, kdo bo koga bolj namočil ali užalil. Kako preprečiti veriženje? Pametni odneha. Ko vidite, da zadeva prerašča normalno komunikacijo, se preprosto nehajte odzivati.
Za gospoda je pravilno in dobro, da je zapustil ta nori slovenski politikantski svet. Pametnejši odnehajo, stari pregovor!
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov