Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Ti očeta do praga, sin tebe čez prag.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da se slabo ravnanje s starši otrokom maščuje tako, da njihovi otroci z njimi ravnajo še slabše; izraža, da kdo s svojim ravnanjem vpliva na to, kako drugi ravnajo z njim
ZGLEDI
Vnuki opazujejo nasilje in ga lahko kot začaran krog prenesejo tudi v svojo družino po reku Ti očeta do praga, sin tebe čez prag.
Tistim profesorjem, ki se vse preradi uklanjajo trenutnim željam mladih, napišem le znani rek: »Ti očeta do praga, sin tebe čez prag
Kot pravi stara domača resnica: ti očeta do praga, sin tebe čez prag. Božansko moč pesnjenja smo ukradli bogovom in jo vsadili pesnikom, ki smo jih naredili za bogove, in zdaj moramo po isti logiki še njih oropati za božanskost.
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov