Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Veliko grmenja, malo dežja.
VRSTA IZRAZArek
POMENopisuje situacijo, v kateri kakšno dogajanje obeta veliko, rezultati pa so skromni; opisuje situacijo, v kateri je nekaj deležno pretiranega odziva, razburjenja
VARIANTNOST
Veliko
grmenja,
malo
dežja.
  • Mnogo grmenja, malo dežja.
  • Veliko grmenja in malo dežja.
  • Mnogo grmenja, malo dežja.
  • Veliko grmenja in malo dežja.
ZGLEDI
Računsko sodišče se krega, kako popraviti zakon. Njegove pogoste ugotovitve o večjih ali manjših nepravilnostih pri porabi proračunskega denarja pa se navadno končajo po ljudskem reku Veliko grmenja, malo dežja!
Veliko grmenja in malo dežja ... pri tistih kupcih stanovanj, ki so jih kupili za polno ceno, pa je bilo veliko upravičenega negodovanja.
Veliko grmenja in malo dežja, bi lahko rekli ob novici, da je združenje operaterjev sklenilo privoliti v pogoje lastnikov športnega programa. Podražitev sicer ni visoka, vendar so kabelski operaterji s to namero obširno seznanjali javnost.
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov