Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Prijavite se

Z registracijo in prijavo pridobite vrsto ugodnosti. Spletišče bo na vsakem računalniku, kjer boste prijavljeni, poznalo vaše osebne nastavitve. To vam bo omogočalo izpis poljubnega števila zadetkov na eni sami spletni strani, nadaljevanje dela z zadnjimi nastavitvami (razporeditev po iztočnici, po slovarjih ali po abecedi; zadnji izbrani slovarji pri naprednem iskanju), predlagali boste lahko nove slovenske besede za prevzete tuje izraze in glasovali za predlagane; če imate svojo kodo za SSKJ2, pa ga boste lahko uporabljali tudi kot del Frana in se obenem odločili, ali še vedno želite prikaz zadetkov iz prvotnega SSKJ ali ne.

Ob registraciji (ali pozneje) lahko vnesete tudi svoj vzdevek, ki bo viden, če boste predlagali novo slovensko besedo ali glasovali zanjo. Če vzdevka ne vnesete ali ga boste kasneje izbrisali, boste označeni kot »neznani uporabnik«. Vaš elektronski naslov in geslo sta povsem varna, dostop do njiju ni mogoč. Elektronskega naslova ne bomo uporabljali za pošiljanje sporočil (razen ob potrditvi registracije, v primeru, da boste pozabili geslo, ali – če boste želeli – ob namestitvi novega slovarja na Fran ali ob drugi večji posodobitvi) in ga ne bomo posredovali nobeni tretji osebi. Videl ga ne bo noben uporabnik Frana. Svoje podatke lahko kadar koli spremenite.

Hvala, da nam zaupate in da nas uporabljate! Svoje pripombe in predloge nam lahko sporočite tukaj.

Še niste registrirani? Registrirajte se zdaj