Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino poštévanka
obvládati kàj kot poštévanko nevtr.; primera
 
Pomen
 
zelo dobro znati, obvladati kajSkrij zgled▾
 
Zgled rabeIn to, da se vladni politiki odgovorom na tako jasna in preprosta vprašanja upajo pred javnostjo izmikati s tako očitnim sprenevedanjem, je po svoje še precej hujše kot njihova še tako huda nevednost o stvareh, ki bi jih sicer ministri morali obvladati kot poštevanko. Še bolj »poražujoče« od gornjega bi utegnilo biti kvečjemu še spoznanje, da tudi na tako očitna sprenevedanja naša javnost nasede in da se politikom torej splačajo, pa če so še tako nemoralna. (Mladina 2005, št. 32, NB)
 
Izvor frazema
 
Primera obvladati kaj kot poštevanko je predstavno zelo nazorna. Temelji na dejstvu, da je obvladanje, znanje poštevanke nujna osnova za matematiko, zato jo večina zna ali mora znati na pamet.
Slovar slovenskih frazemov