Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

O portalu

Informacije o portalu

Portal Fran združuje slovarje, slovenistične jezikovne vire in portale, ki so nastali ali še nastajajo na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, ter slovarje, ki so v okviru dela na tem inštitutu dobili digitalno obliko. Omogoča tudi iskanje po drugih izbranih slovenskih jezikovnih korpusih. Namen portala je omogočiti dostop do slovarskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov, zato omogoča tako povsem preproste kakor tudi zelo kompleksne poizvedbe.

Predhodnik tega portala je portal Slovarske in besedilne zbirke (naslov: bos.zrc-sazu.si), ki ga je leta 2000 zasnoval Primož Jakopin in je dostopen tukaj.

Uporabniki lahko svoje pripombe, predloge in vprašanja glede funkcionalnosti portala posredujejo tukaj.

Fran, slovarji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU
Različica 11.0
3. 12. 2023
Obseg: 45 slovarjev, atlas, 2 svetovalnici, 14 zbirk, 764906 slovarskih sestavkov.
www.fran.si
© 2023, Inštitut za slovenski jezik ZRC SAZU
ISSN 2385-8613
COBISS.SI-ID 275720448
Vse pravice pridržane.
Portal Fran, slovarji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU je uporabnikom prosto dostopen na svetovnem spletu. Avtomatsko pridobivanje večjih količin podatkov je dovoljeno ob soglasju ZRC SAZU.
Besedilo nekaterih slovarjev je bilo pripravljeno z vnašalnim sistemom ZRCola (http://ZRCola.zrc-sazu.si), ki ga je na ZRC SAZU v Ljubljani razvil Peter Weiss.

Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša
ZRC SAZU
Ljubljana, Novi trg 4
p. p. 306, 1001 Ljubljana
T: +386 1 470 61 60
E: isj@zrc-sazu.si
S: isjfr.zrc-sazu.si