Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino sezóna
sezóna kíslih kúmaric publ.; mn., pren.
 
Pomen
 
čas, navadno med počitnicami, ko ni novicSkrij zglede▾
 
Zgledi rabeV zadevi po njegovih besedah ni zakulisnih političnih iger, zaradi katerih bi bili ogroženi legitimni slovenski interesi. V Sloveniji se pojavljata velika občutljivost in živčnost, ki ju spodbujajo visoke vročine in sezona kislih kumaric v slovenskem tisku. (Delo, 8. avg. 2003, NB)
K temu lahko pripomore tudi huda vročina, ki je v teh dneh pri nas presegla stoletne rekorde. Istrska zgodba in njene izpeljanke o prisilnem električnem postu lahko vsaj zabavajo dopustnike, ki so v medijih odprli sezono kislih kumaric. (Delo, 16. jul. 1999, NB)
V Tobačno tovarno Zadar (TDZ) je britansko-ameriška družba BAT vložila 40 milijonov nemških mark, sodnik trgovinskega sodišča v Splitu Jozo Ćaleta pa se je celo predčasno vrnil z dopusta, da bi razveljavil dokapitalizacijo zadrske tovarne. Dogodek je prekinil sezono kislih kumaric v razmerjih med politiko in gospodarstvom. (Delo, 14. avg. 1999, NB)
 
Izvor frazema
 
Gl. čas kislih kumaric.
Slovar slovenskih frazemov