Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino sléd
vsáka sléd je izgínila za kóm/čím, gl. vsaka sled se je izgubila za kom/čim.

vsáka sléd se je izgubíla za kóm/čím ekspr.; pren.
 
Pomen
 
nihče ne ve, kje je kdo, kajSkrij zglede▾
 
Zgledi rabeZadnji zapis priča, da so ga poslali v H. in potlej se je izgubila za njim vsaka sled v naših in drugih obmejnih deželah. Izgubila se je vsaka sled za Johannesom Ottom iz kneževine Neisse, to pa seveda še prav nič ne pomeni. (D. Jančar, Galjot, NB)
Ni jih več, samo ime je še ostalo. Kot kakšna žival, ki se rodi, odide nekam, za njo pa se izgubi vsaka sled in nihče ne opazi, da je sploh kdaj živela. (D. Jančar, Posmehljivo poželenje, NB)
Doživela je usodo padle zvezde. Od atenskega poraza je za njo izginila vsaka sled. Menda je doma in celi rane, tako telesne kot psihične. (Delo, 18. sep. 2004, NB)
Nasilnež si pred pričami očitno ni upal nadaljevati, zato je raje skočil v škodo favorita, katere voznik je potem odpeljal v neznano. Seveda je srečnež takoj poklical policijo in domžalski možje v modrem so poslali v akcijo več patrulj, vendar se je za škodo izgubila vsaka sled. (Delo, 20. jan. 2001, NB)
Morala sem spomniti šefa na to, da smo veliko denarja vložili v tovornjak, ki so nam ga ukradli oziroma se je za njim izgubila vsaka sled. (Sonja Koranter, Golobji vodnjak, NB)
Avto je bil registriran pod številko LJ 027-MF. Za citroënom in golfom se je izgubila vsaka sled. (Delo, 14. mar. 2002, NB)
Ooo, Ostrorogi Jelen bi jo s častjo pokopal, dokaj bolj, kakor pa bi jo bil njen mož, Tršati Tur, ali pa že davno umrli lakotni sin Urni Sulec. Tako pa zgine za njo vsaka sled in morda prav zavoljo tega sprejme Nevidni za dobro njeno veliko žrtev. (J. Jalen, Bobri 3, Vrh, NB)
Prepričljiv in predrzen mora biti goljuf, ki pride v trgovino s štirikolesniki, čez čas pa se odpelje z avtom, vrednim okroglih 14 milijonov tolarjev. Za obema seveda izgine vsaka sled. (Delo, 23. maja 2001, NB)
O tem so velenjske policiste obvestili 26. februarja in ti so ugotovili, da so ljudje Viktorja nazadnje videli 24. februarja zvečer v Šoštanju. Potem je za njim izginila vsaka sled. (Delo, 9. mar. 2000, NB)
Slovar slovenskih frazemov