Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino srédstvo
ne izbírati srédstev nevtr.; mn., nikal.
 
Pomen
 
biti pripravljen storiti tudi kaj slabega nepoštenega za dosego česaSkrij zglede▾
 
Zgledi rabeDobro je poznal takratno Italijo, v kateri so se spopadali razni interesi in ki je bila prizorišče surovih vojn. Menil je, da se je temu treba upreti z močjo in požrtvovalnostjo in pri tem ne izbirati sredstev, saj je za domovino dopuščeno storiti vse. (Delo, 3. maja 2004, NB)
Višje sodišče ni našlo razumne razlage, zakaj bi Makuc in Nečemer po krivem obremenjevala Srebrnjaka. Ta pa ju je v pritožbi prikazal v negativni luči, zatrjeval je, da je bil Makuc rojen igralec in egoist, ki ni izbiral sredstev za rešitev lastne kože. (Delo, 4. nov. 2002, NB)
Moore je Busha napadel na celi črti in ga prikazal kot popolnega skorumpiranca in bedaka. Pri tem ni izbiral sredstev, čeprav mu je bil, roko na srce, v največjo pomoč pri tem kar Bush sam. (Delo, 9. sep. 2004, NB)
Diktatorski sistem v iztrebljanju domnevnih političnih nasprotnikov ni izbiral sredstev; v ilegalnih taboriščih so izginjale celo nosečnice. (Delo, 18. jan. 1999, NB)
To je zgodba o tem, kako se je vrh ministrstva za notranje zadeve ukvarjal s podtikanjem, lažmi in prevarami, da bi očrnil nezaželene ljudi in jih za vedno onemogočil, in kako pri tem ni izbiral sredstev. (Delo, 29. maja, 1999, NB)
Slovar slovenskih frazemov