Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 
Slovensko gradivo
 
grȃham neskl. prid. v zvezi graham kruh ‛nekvašen kruh iz polnozrnate pšenične moke’ = lat.‛panis quidam’ (20. stol.).
 
Razlaga
 
Tujka, prevzeta in prilagojena prek nem. Grahambrot iz angl. graham bread ‛graham kruh’, graham flour ‛polnozrnata moka’, kar je poimenovano po ameriškem zdravniku S. Grahamu (1794–1851), ki je zagovarjal uživanje kruha iz polnozrnate moke (Du, 627).
 
Slovenski etimološki slovar³