Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
Enako je stcslovan.kvasъ‛kvas, kislo testo, vrsta kisle pijače’, hrv., srb.kvȃs‛kvas’, rus.kvás‛vrsta kisle pijače (na suhem kruhu kvašena voda)’ (zakváska‛kvas’), češ.kvas‛kvas, vrsta kisle pijače’. Pslovan.*kvȃsъ se je razvilo iz ide.*ku̯ah2tso- (ali *ku̯āth2so-) ‛kvas, sredstvo za fermentacijo’, iz česar je izpeljano še lat.cāseus‛sir’. Dalje je sorodno let.kûsât‛vreti’, stind.kváthati‛vre, kipi’, got.ƕaþō‛pena’, vse iz ide.baze*ku̯ah2t-, *ku̯ath2-‛spuščati mehurčke, vreti, kisati se, fermentirati, gniti’ (Be II, 116, ES XIII, 153, Po, 627 s., LIV, 332).