Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 
Slovensko gradivo
 
rȋčet -a m ‛jed iz oluščenih ječmenovih zrn’ (19. stol.).
 
Razlaga
 
Prevzeto iz štaj. nem. Ritschet, Ritschert ‛enolončnica iz fižola, ječmena, slanine, suhega mesa, graha in leče’, kor. nem. tudi Ritschad, širše bav. nem. Ritscher, Rötscher, Rütscher v enakem pomenu (M. S. pri Be III, 178). Beseda je verjetno izpeljana iz nar. nem. ritschen, rötschen, srvnem. rütschen, knjiž. nem. rutschen ‛drseti, spodrsniti’, rutschig ‛spolzek’, ker je ričet precej sluzasta, zdrizasta jed (Pohl, Die Sprache der Kärntner Küche, 28 ss.).
 
Slovenski etimološki slovar³