Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
Tiskanje
Slovensko gradivo
slȃd -a in sladȗmlat.‛dъulcedo, hordeum madidum’ (18. stol.), sladár, sladaríca.
Razlaga
Enako je cslovan.sladъ‛slad’, hrv., srb.slȃd, rus.sólod, češ.slad. Pslovan.*sȏldъ‛slad’ je verjetno posamostaljeno iz pslovan.*sȏldъ‛sladek, okusen’, saj žitni slad vsebuje iz škroba nastali sladkor, ki pri varjenju piva fermentira v alkohol (M. S. pri Be III, 253).