Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
kalvadóskalvadósa; tudi calvados[kalvadós]samostalnik moškega spolaPomen
žgana pijača iz jabolk, po izvoru iz Francije►števnik + sam. beseda + sam. beseda v rodilniku
● nžlic kalvadosa
Jed razdelimo na dva krožnika in vsako porcijo pokapamo s po 1 jedilno žlico kalvadosa.Svinjina bo še posebno praznična, če boste vsako porcijo flambirali z 1 žlico kalvadosa ali z zelenim escorialom.K tej jedi se prileže kozarček kalvadosa ali trpek jabolčnik.Pred njim sta stala na pol prazna steklenica kalvadosa in kozarec.Pokapamo z limoninim sokom in s kalvadosom, okrasimo z meto in takoj ponudimo.