Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
snov živalskega ali rastlinskega izvora, ki povzroči strjevanje mleka pri izdelavi sira►glag. + sam. beseda v tožilniku
● dodati sirilo
Sir je narejen iz nepasteriziranega mleka, mleku dodam le sirilo.Mohant dela iz mleka večerne molže, s katerega zjutraj z zajemalko pobere plast smetane, ga segreje na 35 stopinj Celzija in vanj vmeša sirilo.►prid. beseda + sam. besedaGrobo razrezana in stisnjena skuta zori v lastni sirotki brez dodanega sirila.Posušene cvetove kardija v Španiji in nekaterih delih Južne Amerike uporabljajo kot nadomestek za sirilo.
snov živalskega ali rastlinskega izvora, ki povzroči strjevanje mleka pri izdelavi siraSir je narejen iz nepasteriziranega mleka, mleku dodam le sirilo.
Etimologija↑siriti
eSSKJ: Slovar slovenskega knjižnega jezika 2016–2017, www.fran.si, dostop 19. 7. 2024.