- ki je zorjen, staran v sodu, navadno hrastovem, da pridobi poseben okus
Zadetki iskanja
Prosim za pojasnilo, kako pravilno preberemo (recimo v zvočni knjigi) takle spletni naslov, kjer se vse preostalo besedilo bere v slovenščini::
1. manjšalnica od čeber: prati v čebriču
2. gost. posoda za hlajenje buteljčnih vin pri serviranju: čebrič z ledom in buteljkami
skupina štirih enot
a) pri množinskih samostalnikih: četvero vilic, vrat
b) pri drugih samostalnikih: četvero konj, mož
// skupina štirih različnih enot: imel je četvero otrok, dva dečka in dve deklici / četvero vin štiri vrste vina; prisl.: voz, vprežen v četvero
- 1. uživanje hrane, pijače v manjših količinah z namenom seznaniti se z njenim okusom, aromo
- 1.1. strokovno ocenjevanje, preverjanje okusa, arome, kakovosti hrane, pijače sploh
- 1. ki je v zvezi z degustacijo 1.
- 1.1. ki se uporablja pri degustaciji 1.
- 2. ki je v zvezi z degustacijo 1.1.
- « Prejšnja
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 12
- Naslednja »