Zadetki iskanja
1. nizki fižol pozne sorte z vijoličastorjavkastimi zrni: saditi češnjevec; fižol češnjevec; češnjevec v solati; Pasulj je mogoče skuhati tudi iz češnjevca, le da barva ni pristna
2. sorta paradižnika z okroglimi manjšimi plodovi: paradižnik češnjevec; V večji skledi zmešamo skupaj hobotnico, vloženo šalotko, češnjevec, olive in na grobo narezano baziliko E (↑)čéšnjev
siru podobno živilo iz sesirjenega sojinega mleka, ki se uporablja zlasti v vzhodnoazijski in vegetarijanski kuhinji; sojin sir: narezati tofu; popečen tofu; Namesto mesa si pripravi tofu, poleg kruha jé orehe, lešnike, brusnice E ← agl. tofu ← jap. tōfu ← kit. doufu iz dou 'fižol' in fu 'kisan, fermentiran'
fižolu podobna kulturna rastilna z zelo dolgimi zavitimi stroki ali njeni sadovi, Vigna: V naših semenarnah se bo semenom znanih stročnic pridružila še vigna, ki smo jo nekoč že srečali; v prejšnji skupni domovini smo jo imenovali kilometrski fižol | Vinjo uporabljamo v juhah, omakah, zelenjavnih jedeh ali kot solato E ← it. vigna po italijanskem botaniku Domenicu Vigni (†1647)