Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

Celotno geslo Etimološki
jẹ́šprenj -a
SSKJ²
ričóta -e ž (ọ̑)
jed iz dušenega ješprenja, pripravljena podobno kot rižota: na koncu je v ričoto zamešal maslo in peteršilj
SSKJ²
slúz1 -a m (ȗ)
1. brezbarvna lepljiva tekočina, ki jo izločajo sluzne žleze: izločati sluz; izkašljeval je gnoj in sluz; želodčni sluz
 
med. nožnični sluz
// tej podobna tekočina: s sluzom pokrite alge
2. s prilastkom gostljata jed iz razkuhanega riža, ješprenja: skuhati otroku rižev sluz
SSKJ²
slúz2 -í in -i ž (ȗ)
1. brezbarvna lepljiva tekočina, ki jo izločajo sluzne žleze: sluz vlaži stene votlih organov; izkašljati, pljuniti sluz; plast sluzi / želodčna, žrelna sluz
 
med. vzeti bris sluzi
// tej podobna tekočina: odstraniti jegulji sluz s kože
2. s prilastkom gostljata jed iz razkuhanega riža, ješprenja: riževa sluz
Število zadetkov: 4