Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

eSSKJ – Slovar slovenskega knjižnega jezika

blítva blítve samostalnik ženskega spola [blítva]
    1. špinači podobna kulturna rastlina z večjimi užitnimi listi in odebeljenimi stebli; primerjaj lat. Beta vulgaris cicla
      1.1. ta rastlina kot hrana, jed
ETIMOLOGIJA: prevzeto (prek hrv. blȉtva) iz romanščine, prim. it. bietola < vulglat. *bētula, manjšalnice od lat. bēta ‛pesa’, pod vplivom lat. blitum ‛blitva’ - več ...

Slovar slovenskega knjižnega jezika²

SSKJ²
lasagna gl. lazanja
SSKJ²
lazánja tudi lasagna -e [lazánjaž (ȃ)
gastr. pečena jed iz rezančnega testa z različnimi nadevi: postreči z lazanjo / mesna, zelenjavna lazanja

Slovenski pravopis

Pravopis
lazánja -e ž, snov. (ȃ) |jed|

Slovenski etimološki slovar³

Celotno geslo Etimološki
lasagna – glej lazȃnja
Celotno geslo Etimološki
lazȃnja -e ž
Celotno geslo Etimološki
lazanje – glej lazȃnja
Celotno geslo Etimološki
lezȃnji – glej lazȃnja
Celotno geslo Etimološki
lizanje – glej lazȃnja

Jezikovna svetovalnica

Jezikovna
Pisanje imen jedi: šolski jedilnik

Vsak teden lektoriram šolski jedilnik. Bi morda lahko zapisali nekaj primerov, kako pisati določene jedi. Kako pišem Beef Stroganoff ali Cordon Bleu? Citatno?

Kaj pa primeri pašta fižol, haše omaka? S kakršnimikoli vezaji? Kam bi človek lahko te stvari pogledal? Na kulinarika.net najbrž ne ...

Število zadetkov: 10