Zadetki iskanja
Celo zimo sušijo in fermentirajo lokalne ribe iz bližnjega potoka, ki predstavljajo osnovo dašija.
Po tradicionalnem postopku so za daši potrebne le tri sestavine: alge, posušena tunina in voda.
Pogled na jedilnik: tatar pašne govedine, začinjen z japonskim dašijem.
EDNINA | |
imenovalnik | daši |
rodilnik | dašija |
dajalnik | dašiju |
tožilnik | daši |
mestnik | pri dašiju |
orodnik | z dašijem |
DVOJINA | |
imenovalnik | dašija |
rodilnik | dašijev |
dajalnik | dašijema |
tožilnik | dašija |
mestnik | pri dašijih |
orodnik | z dašijema |
MNOŽINA | |
imenovalnik | dašiji |
rodilnik | dašijev |
dajalnik | dašijem |
tožilnik | dašije |
mestnik | pri dašijih |
orodnik | z dašiji |
EDNINA | DVOJINA | MNOŽINA | |
imenovalnik | daši | dašija | dašiji |
rodilnik | dašija | dašijev | dašijev |
dajalnik | dašiju | dašijema | dašijem |
tožilnik | daši | dašija | dašije |
mestnik | pri dašiju | pri dašijih | pri dašijih |
orodnik | z dašijem | z dašijema | z dašiji |