Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

SNB
panáda -e ž (ȃ)
zmes iz moke, stepenega jajca in drobtin za obdajanje živil: sočna panada; žabji kraki v panadi; Postrv je bila prvovrstna, mojstrsko očiščena in pazljivo ocvrta, tako da smo uživali v sozvočju lahkotne svežine mesa in hrustljavosti izvrstne panade E nem. Panadefrc. panadeprovans. panada iz pan 'kruh' < lat. pānis
SNB
someljé -êja in sommelier -ja cit. [someljé -êja] m, člov. (ẹ̑ ȇ)
strokovnjak za izbiro vina k določeni hrani, svetovanje in streženje gostom: Prav someljeji so prispevali k temu, da se je kultura pitja vina precej spremenila in da ljudje vedno bolj cenijo kakovostna vina E frc. sommelier, prvotno 'gonjač tovorne živine', ← provans. saumalier, saumadier iz saumada 'tovor'
SNB
šarádaSSKJ -e ž (ȃ)
ekspr. pretveza, pri kateri se ustvarja vtis, da je kaj resnično ali urejeno dobro, čeprav dejansko ni: politična šarada; Šaradi z odpiranjem že odprte tovarne naj bi po kuloarskih informacijah botrovala neka druga politična odločitev E nem. Scharade, agl. charadefrc. charade 'zlogovna uganka'provans. charrado 'klepet'
SNB
tapenáda -e ž (ȃ)
namaz iz kaper, oliv, inčunov in olivnega olja, po izvoru iz Provanse: Ko se spomnim tapenad, mletih oliv z raznimi dodatki, začutim, da se mi v ustih nabirajo sline E frc. tapénadeprovans. tapenado, tvor. od tapeno 'kapra'
Število zadetkov: 4