Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

SNB
léčin -a -o prid. (ẹ́)
ki je v zvezi s kulturno rastlino lečo; lečenSSKJ 1 lečin pire; Ko sem bil majhen, mi je mama kuhala lečino juho ali pa solato iz leče in trdo kuhana jajčka E (↑)léča
SNB
njók -a m (ọ̑)
1. majhen svaljek ali blazinica iz krompirjevega testa: Včasih je nona vsak njok posebej povaljala po vilici, tako da je na eni strani nastal rebrast vzorec, na mestu, kjer je pritisnila s prstom, pa je ostala vdolbinica
2. nav. mn. kuhana jed iz takih svaljkov: Za kosilo so nam pripravili odlične zrezke in prave primorske njoke E it. gnocco
SNB
pirírati -am nedov. in dov. (ȋ)
mečkati, drobiti mehka surova ali kuhana živila v enotno zmes: pirirati juho; Polovico breskve piriramo z električnim mešalnikom in jo skozi cedilo pretlačimo v kozarec za mešanje E nem. pürieren iz (↑)piré
SNB
spirírati -am dov. (ȋ)
zmečkati, zdrobiti mehka surova ali kuhana živila v enotno zmes: spirirati juho; V mešalnik damo čebulo, česen, oljčno olje, kruh in sol ter spiriramo E pirírati
Število zadetkov: 4