Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

eSSKJ – Slovar slovenskega knjižnega jezika

čêsen čêsna samostalnik moškega spola [čêsən]
    1. začimbna rastlina z razvejanim steblom in podzemno čebulico s stroki belkaste barve; primerjaj lat. Allium sativum
      1.1. stroki te rastline, zlasti kot začimba
STALNE ZVEZE: divji česen, medvedji česen
ETIMOLOGIJA: = hrv. kajk. čèsen, knjiž. čèsan, bolg. čésъn < pslov. *česnъ, iz *česnǫti ‛razčesniti, razklati’ - več ...
puránji puránja puránje pridevnik [puránji] ETIMOLOGIJA: puran
svinína glej svinjína
žélvji žélvja žélvje pridevnik [žélvji] ETIMOLOGIJA: želva

Slovar slovenskega knjižnega jezika²

SSKJ²
panáda -e ž (ȃ)
gastr. zmes iz moke, stepenega jajca in drobtin za obdajanje živil: povaljati meso v panadi; hrustljava, rahla, sočna panada; piščančje prsi, zrezek, žabji kraki v panadi / orehova, parmezanova panada z dodatki; panada iz kokosove moke, kruhovih drobtin
SSKJ²
piščánčji -a -e prid. (á)
nanašajoč se na piščance: piščančje meso / piščančja valilnica / piščančja obara

Sinonimni slovar slovenskega jezika

Celotno geslo Sinonimni
mesós
tkivo živalskega telesa, zlasti mišičevje, kot hrana
SINONIMI:
ekspr. mesce, otr. mesek, knj.izroč. mesnina

Jezikovna svetovalnica

Jezikovna
Kdaj meso postane jed?

Ali je surovo piščančje meso, ki je začinjeno z začimbami JED?

Število zadetkov: 8