Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

SSKJ²
obstójnost1 -i ž (ọ́)
lastnost, značilnost obstojnega:
a) obstojnost barv / obstojnost proti vlagi, vročini odpornost / kemična obstojnost spojine
b) s hlajenjem povečamo obstojnost mesa; pasterizirano mleko ima večjo obstojnost / obstojnost blaga iz sintetičnih vlaken trpežnost
SSKJ²
pasterizírati -am nedov. in dov. (ȋ)
agr. s krajšim segrevanjem od 60 do 90 °C uničevati bakterije, klice v živilu: pasterizirati mleko, vino
    pasterizíran -a -o:
    pasterizirani sokovi; pasterizirano mleko
SSKJ²
nèprevrét -a -o prid. (ȅ-ẹ̑)
ki ni prevret: neprevreta voda; pasterizirano mleko lahko pijemo neprevreto
Število zadetkov: 3