Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Zadetki iskanja

SSKJ
čebúla -e [tudi čəbž (ú) 
  1. 1. začimbna rastlina s cevastimi listi ali njeni omeseneli podzemeljski deli: gojiti čebulo; prepražiti čebulo; čevapčiči s čebulo / zreži nekaj čebul na rezine
     
    bot. podzemeljsko steblo z mesnatimi luskolisti; čebulica
  2. 2. pog., ekspr. žepna ura: privlekel je iz žepa srebrno čebulo / šalj. koliko je na čebuli? koliko je ura?
SSKJ
osteklíti -ím dov., ostéklil in ostêklil in osteklíl (ī í) zastekliti: ostekliti okna, vrata / ostekliti mizo pokriti s stekleno ploščo; pokrito teraso so osteklili obdali s steklom
♦ 
gastr. ostekliti riž nahitro ga prepražiti, da med dušenjem zrna ne razpadejo
    ostekljèn -êna -o: ostekljena mizica; ostekljena okna
SSKJ
preprážiti -im dov. (á ȃ) 
  1. 1. s praženjem narediti, da dobi živilo rjavo barvo: na olju prepražiti čebulo; prepražila je še drobtine in moko
  2. 2. pripraviti jed na majhni količini vroče maščobe: prepražiti jetra; pren., ekspr. sonce ga je temeljito prepražilo
SNB
sotírati -am dov. in nedov. (ȋ)
na hitro prepražiti na zelo vroči maščobi s stresanjem ponve, brez mešanja: Na močnem ognju sotiramo kozice in fileje osliča E frc. sauter iz faire sauter 'povzročiti, da skače'
Število zadetkov: 4