Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Koncept novega slovarja slovenskega knjižnega jezika

Na povezavi na levi strani objavljamo koncept novega enojezičnega razlagalnega informativno-normativnega slovarja slovenskega knjižnega jezika. Besedilo so pripravili sodelavci Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU v sodelovanju z uredniškim odborom, ki ga sestavljajo priznani strokovnjaki z različnih ustanov.

Koncept izhaja iz osnutka (na voljo je tule), ki je bil 31. 3. 2015 dan v enomesečno javno razpravo, katere namen je bil dobiti čim širše soglasje zainteresirane javnosti o konceptualni zasnovi slovarja in predstavitvi podatkov v njem. Komentarji, pripombe in predlogi, zbrani v javni razpravi, so upoštevani v pričujočem predlogu.

Koncept je bil sprejet na seji Znanstvenega sveta Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU dne 6. avgusta 2015, na seji Znanstvenega sveta ZRC SAZU dne 2. septembra 2015, na seji Razreda za filološke in literarne vede SAZU dne 8. septembra 2015 in na seji Izvršilnega odbora Predsedstva SAZU dne 14. septembra 2015.