Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Prvi dobiček ne gre v mošnjiček.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da se prvo plačilo hitro zapravi, porabi, ne pomeni nujno trajnega zaslužka; izraža, da začetni uspeh še ne pomeni uspešnega nadaljevanja
ZGLEDI
Upravljavci smučišč gledajo v nebo in na termometre z velikim upanjem, čeprav vedo, da prvi dobiček ne gre v mošnjiček, da prva lastovka še ne prinese pomladi in da se oktobrski sneg nikakor ne bo obdržal.
No, pa je spet obveljal rek, da prvi dobiček ne gre v mošnjiček. Od parkirnine so čistega iztržili po kakih 5 milijonov na leto, predračun za obnovo platoja pa je okoli 45 milijonov.
Sicer so povedli, a ker prvi dobiček ne gre v mošnjiček, so naši fantje na koncu stvari postavili na svoje mesto in goste premagali z visokih 7:2.
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov