Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Nasprotja se privlačijo.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da se med osebami z določenimi nasprotnimi lastnostmi lahko vzpostavi naklonjenost, medsebojno dopolnjevanje; izraža, da nasprotne lastnostiv lahko pripomorejo k družljivosti, ugodnemu učinkovanju česa v kombinaciji s čim
VARIANTNOST
Nasprotja
se
privlačijo.
  • Skrajnosti se privlačijo.
  • Nasprotja se privlačujejo.
  • Nasprotja se privlačujejo.
  • Skrajnosti se privlačijo.
ZGLEDI
Je ona skrbna načrtovalka, on pa kaotičen? V začetku se nasprotja privlačijo, potem pa postanejo moteča
Ko oblačila kombinirate med seboj, ne pozabite na to, da se nasprotja privlačijo. To pomeni, da bo majica iz tanjše prosojne tkanine kot nalašč za k brezrokavniku s kapuco iz bombažne trikotaže.
Bila sta par, ki potrjuje staro reklo o tem, da se skrajnosti privlačijo. Ona zadržana in resna ženska strogega izraza na obrazu, on glasen dobrovoljček, ki se mu je videlo, da ga kdaj pa kdaj tudi rad srkne.
Nasprotja se privlačujejo. Prav zaradi različnosti partnerjev dobiva partnerstvo vedno nov veter v jadra.
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov