Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Vsakemu svoje.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da se vsak znajde v položaju, ki je zanj primeren, ki si ga zasluži; izraža, da glede okusa velja subjektivno merilo; izraža, da imajo ljudje različne okuse, zanimanja, načine delovanja
VARIANTNOST
Vsakemu
svoje.
  • Vsakomur svoje.
  • Vsakomur svoje.
ZGLEDI
Vsak položaj je treba spoštovati, če ga tisti, ki ga ima, opravlja tako, kot je treba. Zelo stara formula pravičnosti ostaja: Vsakemu svoje. To pa tudi pomeni, da ima tisti, ki ima višji položaj, večjo odgovornost.
Vsakemu svoje, zakaj pa ne. Mislim, da je predvsem potrebno podpirati individualnost v človeku. Uniformiranost je stvar preteklosti, totalitarnih sistemov in enoumja.
Ljudje imamo različne okuse, zato tudi obstaja toliko različnih segmentov in različic posameznih prenosnikov. Vsakomur svoje.
Ljudje se ne bi smeli toliko vtikati v druge, vsak naj pomete pred svojim pragom. Nekaterim prija, da jedo napol krvave zrezke, pa se jaz s tem nič ne obremenjujem. Torej naj se drugi ne obremenjujejo z mojim načinom življenja. Vsakomur svoje.
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov